Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Arenans guide till simning i öppet vatten

30.08.2021
Arenan opas avovesiuintiin

Arenas våtdräktsmodeller

POWERSKIN KOL

Powerskin Carbon är en Triathlon våtdräkt designad främst för sprints och kortare distanser. Neoprenmaterialet är Yamamoto, som är den ledande japanska tillverkaren av högkvalitativt neopren. Yamamoto är en tunn och elastisk neopren. Det hala, friktionsfria och flytande materialet är energieffektivt. Neoprenen är tunnare i armar och axlar, vilket hjälper simmaren att uppnå bra rörlighet och rena rörelsebanor. I mellankroppen är neoprenet tjockare och hjälper till att hålla den optimala simställningen även när du är trött.

 
Arena är världens ledande tillverkare av tävlingsbadkläder, Powerskin Carbon WetSuit använder Arenas unika expertis inom tävlingsbadkläder. Dräktens kompression stödjer musklerna optimalt, utan att minska rörligheten eller blodcirkulationen till musklerna. Omvänd dragkedja för enkel på och av.
 
Modellen finns även som ärmlös kostym för dig som vill ha maximal rörlighet för händerna.
 

" Dräkten kändes genast bra vid simning och den var så oansenlig som en våtdräkt kan vara. Den här dräkten får också ett plus av den passande tjockleken för finska vatten, eftersom det verkade som att den skulle fokusera bra även i lite kallare vatten. Även om tjockleken på dräkten är lite mer än i mina tidigare kostymer, var flexibiliteten i dräkten i överkroppen väldigt bra och axlarna tröttnade inte alls när man hade dräkten på sig. Jag rekommenderar dräkten speciellt för simmare som vill ha en snabb, bekväm och smidig dräkt, men också behöver bra värmeisolering från dräkten. "

Anni Antikainen, Aquanetti-idrottare

 

POWERSKIN VÅTDRÄKT

Powerskin är en Triathlon våtdräkt för både korta och långa sträckor. Utformningen av dräkten tar hänsyn till simningens speciella egenskaper, vilket garanterar naturliga rörelsebanor. Fem olika typer av neopren har använts i dräkten, tjockare neopren på rygg och bröst. Tjockt neopren ger mer flytkraft, så att den optimala simställningen bibehålls bättre även när du är trött. Den stora tandade och omvända dragkedjan öppnas inte av misstag och tack vare det går dräkten snabbt att ta av. Utmärkt värde för pengarna.

POWERSKIN SWIMRUN DRÄKT

Powerskin Swimrun är en platt flytdräkt som hjälper till att bibehålla en optimal simposition. Dräkten är mycket flexibel, materialet i axlar och armar tillåter rörelse vid löpning och simning. Det tjockare materialet i dräktens nedre del klarar bättre friktionen som orsakas av löpande sektioner.
 
Powerskin Swimrun-dräkten har dragkedjor både fram och bak. Dragkedjan i fronten möjliggör ventilation, medan dragkedjan bak möjliggör snabb av- och påklädning. Dräkten har en lårficka för energigeléer.

Storleksdiagram

De bifogade storlekstabellerna för män och kvinnor passar alla Arena-modeller. Vid val av storlek bör simmarens vikt beaktas. Om simmaren hamnar mellan storlekar rekommenderar vi att välja en storlek som bättre motsvarar viktkategorin. På grund av materialen är passformen på kostymerna något olika mellan olika modeller. Vi hjälper dig gärna att välja rätt storlek och kostym.
 
 

Sju tips för att förlänga livslängden på din våtdräkt

  1. Tvätta din dräkt ordentligt (salt och klor sliter på dräkten) och rengör den efter varje simtur. Det enklaste sättet är att duscha med våtdräkt direkt efter användning. Skölj även dräkten från insidan efter att du tagit av den. Om det inte finns möjlighet att duscha kan du använda en trädgårdsslang eller sänka dräkten i badkaret, vända den och sänka den igen. Använd inte tvättmedel! Vi rekommenderar att du använder ett rengöringsmedel för våtdräkt var femte tvätt eller om dräkten luktar unket.
  2. Tvätta aldrig din kostym i en tvättmaskin, och torka aldrig dräkten med varmluft (t.ex. hårtork) eller i solen.
  3. Torka din dräkt ordentligt: ​​vänd dräkten ut och in och låt den torka på insidan först. Detta är särskilt viktigt om du bär kostymen igen nästa dag. Dräkten är mycket lättare att ta på när insidan är torr.
  4. Förvara dräkten på en torr och mörk plats. Förvara inte dräkten på en galge under långa perioder och lämna inte dräkten i en bil för förvaring, till exempel.
  5. Riv inte på dig kostymen i all hast. Ta av dig smycken och ringar, även långa naglar kan lätt göra hål i din klänning. Om det känns jobbigt att ta på sig dräkten kan du använda tunna bomullshandskar. Om möjligt, låt din partner dra ihop dräkten. Om du tar på dig den, kom ihåg att dra ihop axlarna och håll händerna uppe när du drar upp dragkedjan.
  6. Värm upp innan du tar på dig våtdräkten. Dräkten är inte gjord för att jogga på torra land, så dess sömmar kommer att sträcka sig med tiden om de sträcks kontinuerligt.
  7. Reparera sprickor och skärsår omedelbart. Det är mycket vanligt att neoprenen får skärsår med tiden, skärsår när dräkten träffar t ex stenar eller andra vassa hörn. Små slitage och hål kan enkelt lagas hemma med våtdräktslim. Om hålen inte repareras slits de lätt i större. Du kan få mer detaljerad information om reparation av dräkten från vår kundtjänst på info@aquaction.fi.

Annan simutrustning för öppet vatten

ARENA COBRA TRI SPEGEL SWIPE

Simglasögon designade för simning i öppet vatten, långa distanser och triathlon. Optimalt vattenflöde över linsen, tack vare vilken sikt är idealisk. 3D-tätningen passar bra i ansiktet, erbjuder komfort och utmärkt täthet. Den 2-delade silikonremmen håller glasögonen på plats under alla förhållanden, även i vågor.

Funktioner:

  • Hårda polykarbonatlinser med spegelyta ger UV-skydd
  • Utbytbar näsrygg
  • Japanska TPE-tätningar av högsta kvalitet
  • Tvådelat silikon pannband
  • Skyddsväska för förvaring

 

SÄKERHETSBOJ

En uppblåsbar säkerhetsboj fästs i simmarens midja med ett snöre och bojen förblir flytande över benen. Till exempel kan du lägga dina bilnycklar i bojen medan du simmar. Bojen ger synlighet för andra människor som rör sig i vattnet, och simmaren kommer inte att märkas på detta sätt. Dessutom kan bojen användas som säkerhetsflotta vid behov.


BADMÖSSA

När du simmar i öppet vatten bör du välja en så ljus badmössa som möjligt, eftersom den också kommer att synas för andra människor som rör sig i vattnet, vilket ökar säkerheten. Om vattnet är kallt kan du testa att sätta två korkar på varandra!

Dricks!

Testa ibland även att använda hjälpmedel som en del av träningen i öppet vatten, till exempel simfötter eller simfötter. På så sätt kan du förändra din träning även under öppetvattensäsongen!