Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Köpguide för badkläder för kvinnor och flickor

30.08.2021
Naisten ja tyttöjen uimapuvun osto-opas

Här hittar du information om storleksmärkningar på dambadkläder, tillverkare och saker att tänka på när du väljer badkläder.

Hos Aquaaction kan du hitta Arena, Funkita, Jolyn och Speedo dambaddräkter! Även i vårt urval damkläder med shapewear också ekologiska badkläder.

När man ska välja dambaddräkt är det avgörande för vilken sorts användning baddräkten behövs. För en tävlingssimmare är en baddräkt som en andra hud, fitnesssimmare uppskattar ofta dräktens lätthet och klorbeständighet, medan design av bikini och sommarbaddräkter är populära för stranden.

Förutom rätt storlek och modell bör du överväga tygets material när du väljer en träningsbaddräkt för en aktiv simmare. Polyester är bäst motståndskraftig mot slitage och garanterar en lång livslängd för träningsdräkten. En bra baddräkt sitter tätt när den är torr, men skaver inte. I en välsittande baddräkt är den bekväm även för långa träningspass. Aktiva simmare och konditionssimmare föredrar däremot ofta baddräkter som stödjer kroppen.

Arena – toppatleternas ständiga favorit!

Arenas grundare är son till Adidas-grundaren Horst Dassler. Tillverkningen av Arena startade ursprungligen tillsammans med Adidas 1973. Sedan de första verksamhetsåren har Arenas innovationer baserats speciellt på hala tyger. Arena lanserade världens första tävlingsbaddräkt redan på 1980-talet och är tack vare sin teknologi fortfarande en av världens ledande tillverkare av baddräkter och simutrustning.

Arena tillverkar baddräkter av högkvalitativa italienska tyger:

MaxLife, 100 % polyester
- snabbtorkande tyg
- tål klor och håller formen
- UV-skydd 50+

MaxFit, 80% polyamid och 20% elastan
- välsittande tyg
- klorbeständig tack vare lycra xtra-teknik
- UV-skydd 50+

SensitiveFit, 68% polyamid och 32% elastan
- kroppsformning
- andningsbart och klorbeständigt tyg
- UV-skydd

Klassisk Solid baddräkt

De klassiska enfärgade baddräkterna från Arenas Solid-kollektion finns i flera olika färger. Snittet på foten på Solid-baddräkten är medium, så den älskar perfekt rörlighet i vattnet. Rejäla baddräkter är gjorda av MaxLife-tyg, med fodertyg på framsidan.

Mix & Match simbikiniserie

Arena har designat delarna av sin bikinikollektion för att kombineras. Välj den kombination som passar dig bland flera olika topp- och bottenalternativ. Den främre delen av bikinitoppen har ett fodertyg och den nedre delen har en justerbar midja. Om du hamnar mellan storlekar rekommenderar vi att du väljer en storlek större.

Bodylift baddräkt som stödjer kroppen

Arenas Bodylift-kollektion baddräkter är ett bra val för aktiva och konditionssimmare som letar efter en baddräkt som stödjer kroppen.

Bodylift-kollektionens baddräkter är gjorda av SensitiveFit-tyg, tack vare vilket baddräkten även formar kroppen. Badkläderna i Bodylift-kollektionen har en inbyggd bh-del, och i andra modeller kan du även justera kupadel och remmar så att de passar dig själv. Bensnittet är normalt eller lågt, vilket ökar täckningen av baddräkten i höftområdet.

Hur väljer jag rätt storlek på Arenas?

Arena delar upp baddräkter med samma storlekstabell. Det kan dock finnas vissa skillnader mellan modellen och tyget i olika storlekar. Storleken i vår webbutik är oftast märkt med den franska (F) storleksklassificeringen.

Speedo - stil och kvalitet både i poolen och på stranden!


Speedo är ett australiskt märke för simutrustning och grundades 1914 av skotten Alexander MacRae i Sydney. Speedos logotyp kommer från Australien, eftersom den föreställer det australiska bumerangobjektet. Speedo badkläder och utrustning är kända för sin goda kvalitet och snygga utseende, och varumärket har i decennier behållit sin position som en av de ledande tillverkarna av simutrustning.


Material:

Uthållighet+

Ett unikt och mycket slitstarkt tyg som känns skönt mot huden. 100 % klorbeständighet gör att baddräkten ser ut som ny längre än något annat badkläderstyg. Tack vare Quick Dry-funktionen absorberar tyget lite fukt, så det torkar snabbt efter simning.

Uthållighet10

Behagligt mjukt, flexibelt och formbevarande tyg. CREORA HighClo klorbeständighet bevarar badklädernas egenskaper längre och minskar färgblekning.

PowerFlex Eco

Om du vill ha ett högpresterande, men mer miljövänligt alternativ, är Speedo PowerFlex Eco det rätta valet för dig. Det ekologiska tyget känns behagligt mot huden och är bra för dig och naturen. Den formbevarande funktionen gör baddräkten väldigt passande. Ultraklorbeständighet och LYCRA® XTRA LIFE™ fiberteknologi är designade för att motstå påfrestningar som orsakas av klorerat vatten, solvärme och solkrämer på tyget upp till 10 gånger längre än liknande material som traditionellt används i badkläder.

ShapeComprex Ultra

ShapeComprex Ultra-tyget passar perfekt och följer kroppen på precis rätt ställen. Den nya innovativa tekniken stödjer hela kroppen och skapar en snygg siluett. Ultraklorbeständighet och LYCRA® XTRA LIFE™ fiberteknologi är designade för att motstå påfrestningar som orsakas av klorerat vatten, solvärme och solkrämer på tyget upp till 10 gånger längre än liknande material som traditionellt används i badkläder.


Speedo badkläder för damer:

Muskelrygg
  • Ett utmärkt val för långvarig träning
  • Stödjande, något bredare axelband
  • Det garanterar fri rörlighet för axlarna
  • Ett utmärkt alternativ för mer målinriktad träning
Racer tillbaka
  • En mer stängd ryggdel ger mer skydd och stöd
  • Minskar vattenmotståndet
  • Ett utmärkt alternativ för fitnesssimmare
Powerback
  • Det garanterar fri rörlighet för axlarna
  • Öppna baksidan
  • Ett utmärkt alternativ för tävlingssim och intensiv träning
Tunn rem
  • Snygga och stödjande tunna axelband
  • Utmärkt axelrörlighet
  • Ett utmärkt alternativ för intensiv träning - en modell som gynnas av tävlingssimmare
Laneback
  • Utmärkt passform
  • Öppna baksidan
  • Axelremmarna ger bra stöd
  • Ett utmärkt val för fitnesssimmare
U-Back / Deep U-Back
  • Klassisk och tidlös design
  • Öppen övre rygg, väl skyddad nedre rygg

Glad och personlig Funkita är också ekologisk!

Funkitas glada baddräkter är designade av idrottare för idrottare, och passar både för tävlingssim och strandbruk. Funkita baddräkter är gjorda av högkvalitativ C-Infinity polyester, som är designad för att tåla sol och klor samtidigt som färgen på tyget och formen på baddräkten bibehålls. Därför är Funkita ett speciellt villkor för poolen!

Under 2019 har Funkita även introducerat ekologisk polyester på marknaden utan att kompromissa med kvaliteten. ECO C-Infinity är tillverkad av återvunna plastflaskor för att spara miljön. Plastflaskor bryts till flingor, varefter flingorna smälts. Det smälta materialet görs till garn, som i sin tur vävs till tyg. Färgerna på ekotyget är exceptionellt ljusa och tyget är designat för att tåla klor.

Badkläderna i Pandamonium-kollektionen är Funkitas första kollektion gjord av ekologisk polyester. Enligt våra kunders feedback blev ekologiska tyger mycket populära i början av sommaren. Funkitas bikinis är däremot ett bra val för strandaktiviteter. Bikinitoppen stödjer bröstet, kroppsdelen har ett foder och underdelen har en justerbar midja.

Funkitas bakdelar

Diamond Back: klassiska remmar stöder överkroppen.

Single Strap: feminina tunna remmar, öppna baktill.

Fastspända: korsade remmar tar fram ryggmusklerna.

Tie Me Tie: knytremmar gör det möjligt att justera remmen.

Hur väljer jag rätt storlek Funkita?

Funkita delar upp baddräkter och bikinis med samma storlekstabell. I vår webbutik anges storleken med AUS storleksklassificering och i de senaste modellerna med den europeiska dimensioneringen.

Underhåll av baddräkt

Oavsett märke rekommenderar vi att du sköljer baddräkten direkt efter användning. Lämna inte en våt baddräkt på botten av väskan under en längre tid, utan häng den på tork. Vid behov kan baddräkten tvättas för hand med ett skonsamt tvättmedel. Torka inte baddräkten i bastu, hårtork eller andra liknande metoder.