Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Olli Kokko

05.10.2022
Olli Kokko

Sport: Simning

Prestationer: VM-guld, EM 5:e plats Individuellt / 7:e plats i stafett, VM 8:e plats i stafett / 15:e individuellt, NCAA All-American.

Mål: Representera Finland vid OS

Motto: Live Aloha

Överraskande skicklighet:

Hemstad och klubb: Lahtis, fosterklubben LAUS och nuvarande klubben TATU Tammerfors.

Vilken tävlingsdräkt simmar du i (om du simmar) och varför:

Enligt min mening ger Arena Carbon Glide lämplig kompression och passar utmärkt för 50/100 meters turer. Arena Core FX är också en utmärkt kostym, som passar för en kortare resa och om du inte behöver bära mer än en sport. Alla Arena-kostymer är bra.

Hur hittade du sporten, vad gjorde du mer? Vilken typ av karriär har du haft?

När jag var ung ägnade jag mig åt många sporter och jag är en mycket mångsidig idrottare. Simning verkade nog som ett naturligt alternativ och gruppkompisar var det bekvämaste, så simningen tog sin tid.

Vad gillar du mest med din sport, vad gillar du minst?

Att gå in i varje säsong är lite som att falla på toppen av ingenting. Det är alltid höga förväntningar, därför jobbar vi i månader utan någon som helst garanti för att det blir några resultat. Efter det är framgången så tillfredsställande att du inte kan få den från något annat och gör allt värt "risken". Dessutom har misslyckanden ökat så mycket att jag till och med skulle säga att de är en fantastisk sak inom simning och jag skulle inte ändra på dem.

Att vara tillsammans och vara med vänner är helt klart det bästa. Att prestera tillsammans är alltid bättre än ensam. Att utmana sig själv varje dag och märka framsteg är saker som inspirerar mig.

Vem inspirerar dig, eller har fungerat som din förebild och varför?

Människor som har slagit oddsen och blivit mästare. Med detta menar jag framför allt att övervinna sig själv efter motgångar.

Hur tränar du, hur mycket i tid och hur?

Simning 7 gånger i veckan, 1-2 timmar åt gången. På gymmet 2-3 gånger i veckan i 1-2 timmar. Löpningar görs genom att lyssna på din kropp, så vissa veckor kan det vara närmare 20 timmar och ibland klart mindre än 10. Alla löpningar är effektivt hårda. Löpningar med låg puls görs sällan, särskilt i poolen. Bland de aeroba aktiviteterna är mina favoriter utan tvekan skidåkning och cykling.

Var får man motivationen att träna de dagar man inte känner för det, om det finns sådana dagar?

Att vara med vänner och umgås ger mycket energi. Sättet som jag springer på för tillfället är så bra att jag inte känner att löpning är ett måste. Du kan gå på alla lopp med en positiv attityd.

Vad tycker du är viktigast för att du ska nå dina mål?

Det faktum att man lär sig njuta av seglingen och resan istället för att simma efter resultatet. Genom min egen erfarenhet leder detta till besvikelse inom kort. Om du tycker om det du gör varje dag blir resultatet sekundärt. Jag har ofta sagt att jag själv har hittat ett så bra och njutbart sätt att simma och pulka att den onödiga spänningen i spelen helt har försvunnit.

Vad önskar du att du hade vetat i de första loppen/när du startade, vad vet du nu?

Mästerskap, medaljer eller rekord förändrar mig inte personligen. Var dig själv och njut.

Dina träningstips för en nybörjarsimmare?

Du kan inte vara 100% i varje lopp, men du kan ge 100% av vad du har att ge varje dag.

Vilken utrustning använder du för träning och varför?

Arenautrustning. De är av hög kvalitet och hållbara.

Skriv ett exempel på ditt favoritpass och varför det här?

100 medel

4x25 sculler

4x25 dykning med genomdrag

2x15m hastighet

VV / du fick:

10x25 @4min start

I slutändan, enligt dina egna känslor

Den här banan är min favorithastighetsbana. Även om det inte har så mycket simning, kan eftersmaken av det här setet vara mer avslut och skrot än efter en lång tröskelsättning. Går till nervsystemet!