Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Tvätta din baddräkt korrekt, du kommer att förbättra dess livslängd!

30.08.2021
Pese uimapukusi oikein, parannat sen käyttöikää!

Genom att tvätta din baddräkt korrekt kommer du att förbättra dess livslängd. Underhåll av baddräkt inkluderar sköljning efter varje användning och mild handtvätt vid behov. Tvätt i tvättmaskin rekommenderas inte, men om det behövs, var uppmärksam på rätt tvättprogram, låg temperatur och rätt tvättmedel.

Vid vilken temperatur tvättas baddräkten och andra vanliga frågor

Kan baddräkten tvättas i tvättmaskin?

Det rekommenderas inte att tvätta baddräkten i tvättmaskinen, men för hand med ett milt tvättmedel som lämpar sig för handtvätt. Men om du vill ta risken för eventuella skador på din dräkt och tvätta baddräkten i tvättmaskinen, använd ett skånsamt tvätt- eller underklädesprogram, låg temperatur och lämna centrifugeringscykeln och sköljmedlet oanvända. Glöm inte tvättpåsen också!

Hur tvättar man en baddräkt?

Baddräkten bör tvättas för hand . Det viktigaste är att komma ihåg att skölja dräkten med vatten efter varje användning. OM dräkten behöver en större tvätt bör den handtvättas med ett milt tvättmedel lämpligt för handtvätt. Efter tvätt är det också viktigt att skölja dräkten noggrant.

Hur torkar man en baddräkt?

Baddräkten ska inte torkas i solen eller läggas i torktumlaren. Ett skonsamt sätt att torka är att vrida ur det mesta av vattnet från dräkten efter sköljning, och låt den sedan torka på lämplig plats. Du ska inte vrida dräkten helt torr utan hellre låta den vara lätt blöt. Kostymer av bra baddräktstyg torkar snabbt, och tyget håller sig bra längre.

Hur underhåller jag min tävlingsbaddräkt?

Underhållet av en tävlingsdräkt har sina egna regler, så läs noga tillverkarens instruktioner, som du får när du köper en tävlingsbaddräkt. Kolla även in Aquanet Till tävlingsdräktvalsguiden , där du även kan få tips om hur du tar hand om din tävlingsdräkt.