Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Vi stödjer Finlands simlärar- och livräddningsförbunds arbete för att främja simkunskaperna

30.08.2021
Tuemme Suomen Uimaopetus-ja hengenpelastusliiton työtä uimataidon edistämiseksi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (SUH) är en utbildnings- och utbildningsorganisation grundad 1956, vars grundläggande uppdrag är att främja simkunskaper, vattensäkerhet och förhållanden.En viktig del av arbetet är utbildning, SUH har tränat vattensporter och vatten säkerhetspersonal i 60 år. För närvarande anordnar SUH mer än 200 träningar varje år i olika delar av Finland, där upp till 3 000 personer utbildas för att säkerställa underhållet av simkunskaperna.

100 till 150 personer drunknar i Finland varje år. I förhållande till antalet invånare är det klart fler än i övriga nordiska länder.
Vi hoppas att ingen drunknar . Goda sim- och räddningskunskaper är en förutsättning för att människor säkert ska kunna njuta av de motions- och fritidsmöjligheter som vattenelementet erbjuder

Syftet med partnerskapet är att främja särskilt barns simkunskaper, och mer allmänt att uppmuntra människor att utveckla sina egna simkunskaper och ta hand om säkerheten i vattnet.

"Vi är glada att vi hittat en partner som vill skapa förutsättningar för alla som bor i Finland att lära sig simma. Samarbetspartnerskapet gör det möjligt för oss att producera mångsidigt material och innehåll relaterat till främjandet av barns simkunskaper. Med Aquanets stöd har vi kan även i framtiden erbjuda gratis webbseminarier för simlärare och alla om att utveckla sina egna simkunskaper och vattensäkerhet för intresserade"
SUHs verkställande direktör Kristiina Heinonen säger nöjd.

Samarbetet kan ses i samband med SUH:s olika kampanjer, som Simveckan och kampanjen Smart Vesilla. Dessutom ger samarbetet påtagliga fördelar, till exempel för familjer som deltar i SUH:s utbildningar och deltar i säkra baby- och familjebadplatser.
" Vi anser att SUH:s mångsidiga arbete för simkunskaper och vattensäkerhet är värdefullt och socialt betydelsefullt. Det är viktigt för oss att vara med och bidra till att främja barns simkunskaper i synnerhet och att varje barn har möjlighet att lära sig simma och njuta av att röra på sig. runt i vattnet. Jag känner att detta partnerskap passar vårt företags värderingar och att vi genom detta konkret kan främja en viktig fråga, speciellt nu när simhallar och simskolor har varit öppna under en begränsad tid den sista tiden år. Jag hoppas att vårt stöd kommer att bidra till att säkra simkunskaperna hos barn vars familjer inte är bekanta med att röra sig i vattnet, och därmed förs inte bristen på simkunskaper vidare från en generation till nästa."
säger Aqua Actions affärsdirektör Tanja Ikonen om bakgrunden till samarbetet


Vi är glada över att vi konkret kan främja utvecklingen av simkunnighet i Finland.

Läs mer om SUH:s verksamhet härifrån