Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Vinterbadsäsongen har börjat!

30.08.2021
Talviuintikausi on alkanut!

Nu är vinterbadsäsongen igång!

Vi pratar om vinterbad när man simmar i en isfri vattenmassa i vatten under tio grader. Vinterbadsäsongen i Finland är lång, eftersom den varar i cirka åtta månader. Öppen simning innebär vanligtvis ett kort dopp på mindre än en minut i vatten, där en öppning har skurits in i isen som kommit ovanpå den. I öppen simning tävlar man ända upp till VM-nivå.

Vinterbad är en social och naturlig hobby. Att ta ett dopp i kallt vatten piggar upp sinnet och kroppen, minskar stress, ökar blodcirkulationen och hjälper dig att återhämta dig från ett hårt träningspass. Dessutom anses regelbundna vinterbad förbättra motståndet. Förkylningen lindrar också ledvärk och behandlar eventuella infektioner. Öppen simning, kylterapi och olika kallbassänger har varit populärt bland idrottare under lång tid.
 

Öppna simutrustning

Vinterbad kräver inga stora inköp, några väl utvalda produkter räcker långt.

Vinterbadentusiaster bör komma ihåg säkerhet och lämplig utrustning:
  • Du hittar rätt i vårt omfattande urval baddräkt . Som material tål polyester bäst bastuvärmen.
  • Tillverkad av neopren simskor med öppen tå eller simstrumpor du behöver inte ta av dig fötterna när du går ut i vattnet. Neopren håller dina fötter varma.
  • Vattenflaska är absolut nödvändigt för att upprätthålla adekvat hydrering. Kom ihåg att suga vatten ofta under bastur och vinterbad för att undvika uttorkning.
  • Skydda din hjärna med en huvudbonad , för det är varmt i bastun och värmen i vattnet avdunstar genom huvudet.
  • Efter vinterbadet är det viktigt att klä sig varmt så att du inte blir förkyld. Och viktigast av allt, njut av den fridfulla känslan som vinterbad ger dig.
 

Aquaction rekommenderar varmt vinterbad och uppmuntrar alla vilda katter att prova det minst en gång, du kan bli fast!