Betala med klarna Fri frakt över 1152 kr 30 dagars returrätt

Vattenrening - tips och utrustning!

30.08.2021
Vesijuoksu - vinkit ja varusteet!

Vattenlöpning är en populär vattensport som har vuxit i popularitet under de senaste åren. Vattenlöpning kan tränas i simhallen i poolområdet som är reserverat för det, men även i sjön. Sporten förbrukar effektivt kalorier och bränner fett. Dessutom har det många andra hälsofördelar.

Vatten som rinner i sjön är ett bra sätt att utöva vattensporter! Sporten är en effektiv träningsform och Finland med sina tusentals sjöar och vackra natur erbjuder underbara träningslandskap.

Vatten rinner kort och gott

Vid vattenlöpning avancerar simmaren i vattnet i vertikalt läge och gör samtidigt löprörelser. Du kan utöva sporten utan någon utrustning, men det är ofta bra att använda till exempel ett flytande vattenbälte, vilket gör övningen lättare och ställningen förblir enklare. Vattenlöpare och vattenlöpare är också ett bra komplement till hobbyn. Olika vikter finns även för exempelvis styrketräning.

Vattenlöpningsteknik

Vattenlöpning är ingen svår sport, men det är viktigt att ta hand om rätt hållning. En rak upprätt position är teknikens aa och oo. Rörelsen som görs av benen är en löpliknande trampning. Knäet måste komma upp ordentligt och efter det gäller det att ta hela benet tillbaka upp till fotleden. Händerna gör en stor fruktansvärd rörelse med fingrarna ihop. En vattenlöpare som är i bra form kan få mer kraft i sin träning genom att helt eliminera armdragningar.


Det skulle vara bra att öva på att rinna vatten i minst en halvtimme åt gången. Tempot är lugnt, och det finns ingen anledning att rusa. Visst kan man ta olika spurter, men även då gäller det att se till att behålla rätt teknik. Om du vill göra en mer effektiv övning kan du till exempel gå växelvis en minut snabbt och en minut långsammare, eller tre minuter snabbt med en minuts återhämtning och upprepa detta till exempel fem gånger.

Vattenrinnande utrustning

Vattenrinning underlättas av den utrustning som utvecklats för det. Den viktigaste utrustningen är vattenlöparbälte, vattenlöpareskor och vattenlöparhandskar, som å ena sidan underlättar, men å andra sidan också effektiviserar träningen.
    • Vattenlöpningsbälte : Vattenlöpningsbältet är den vanligaste utrustningen för hobbyisten. Bältet fästs i midjan på den högsta punkten av midjan, ovanför korsbenet. Det är viktigt att bältet har en passande storlek och spänns tillräckligt hårt så att det inte reser sig mot armhålorna när man rör sig i vattnet. Notera ett vattenbälte är inte flytande på samma sätt som till exempel en flytväst.
    • Vattenlöparskor : Med vattenlöparskor får du mer kraft till träningen, eftersom de ökar motståndet i vattnet. När man tränar med vattenlöparskor ökar benens muskelarbete och vattenlöpning är en bra övning för hela benets muskler som rumpa, lår och vader.
    • Vattenlöpare : Vattenlöpare gör arbetet som händerna utför mer effektivt. Extensorerna, biceps och axlar fungerar till exempel mer när man använder flytande vattenlöpare.
    • Annan utrustning
    • Badmössa skyddar hår och öron från att bli blöta och från solen när du tränar utomhus. Aqua ctions utbud innehåller badmössor i både tyg och silikon. Du kan också skydda dina öron med öronproppar
    • Du kan också njuta av att springa simbassäng med.
    • Aquactions vattenlöpareskor är slitstarka, men du får nya som tillbehör remmar , om de slits ut till följd av hård användning.

Visste du det här om vattenrening?

  • Vattenrinna bränner många kalorier och bränner fett effektivt. Ett effektivt träningspass förbrukar upp till 500 kalorier per timme.
  • Sporten passar nästan alla! Vattenrinning är till exempel skonsamt för lederna, och det används även som en form av rehabilitering. Många aktiva idrottare vattenlöpar också som en del av sin träning.
  • Vattenlöpning är bra hälsoträning och vattenträning förbättrar bland annat syre- och energiförbrukningen.
  • Vattenlöpning är en effektiv sport! Vatten ger musklerna ett svar, men är samtidigt skonsamt jämfört med många andra sporter.
  • Du kan bada i poolen såväl som i sjön. En vacker sommardag vilar också sinnet medan man njuter av naturen! Notera kom ihåg solkräm när du tränar utomhus.
  • Kom ihåg att även skydda håret och ögonen från solen när du tränar i sjön. Använd till exempel badmössa i tyg och spegelglasögon eller solglasögon.